A Facelift for a 15-year-old

The new owners on Woodridge Lane loved a lot about their house, but they didn’t love the dated master bathroom, bedroom carpets, fans and lighting or wall colors. 

 

Before they moved in, we gave the house a pet friendly facelift that made them happy and didn’t cost a bundle. 

Our goal was to create an updated, coastal style"blank canvas" for their furnishings and lifestyle.

 

walls after.jpg
wall color before.jpg

The great room before.

fireplace after.jpg

The owners are drawn to a muted palette of sage, soft blues and gray. We chose “White Pepper” to brighten up the shared areas of the house and to compliment their palette.

 

We painted the fireplace facade as well, giving it a cleaner, modern look. The oak trim also dated the feel. We stripped and stained it driftwood gray.

The fireplace before.

A contemporary oversized 3-blade gray wood ceiling fan in the great room adds drama as does this bold chandelier in the entry.

entry fixture.jpg

The entry before.

dining area.jpg
dining light before.jpg

The dining area before.

Removing the extraneous window blinds cleaned up the look of the dining area and added natural light.

 

We replaced the existing chandelier with a jute rope globe fixture, and made the kitchen counter/bar an inviting hangout with handblown glass pendants.

A Master Suite Makeover

We softened and lightened up the master suite, replacing the shiny dark brown flooring with a lighter, rustic  gray plank composite wood flooring that could work well in both the bedroom and bathroom.

 

“Breezeway” paint added serenity. A clean, contemporary fan helped bring the room up to date.

 

The walk-in closet was originally accessed through the bathroom, which not only used up valuable bathroom space, but made the closet "off limits" when the bathroom was in use.

 

We moved the closet entry into the bedroom.

bedroom before.jpg

The master bedroom before.

baster br.jpg

The new owners had no use for the soaking tub and wanted a double vanity and spacious shower. 

The new floorplan easily accommodated a six-foot double vanity and generous six-foot by 42” shower, as well as built-in shelving. 

 

Frameless shower doors showcase the oversize stone tile shower, with frosted sea glass accent, sliced green pebble flooring and glass block window.

bathroom before.jpg

The master bathroom before.

2018_10_17_9999_14.jpg
2018_10_17_9999_29.jpg
2018_10_17_9999_25.jpg

A Custom Home Office

A spare bedroom was turned into a home office with built-in formica top desk, wood paneled wall and floating shelves.

We repeated the details of the master suite for the wall color, flooring and fan creating an efficient, serene place to work from home.

offfice.jpg